user

Медии

Сигнал от Гражданите в Тази сутрин по bTV

Posted on .

Сигнал от Гражданите в Тази сутрин по bTV

Introduction

Сигналът, който беше отразен в новинарската емисия на bTV на 03.07.2018 г. и предизвика небивал интерес в социалните мрежи достигна до сутрешния блок на националната телевизия Тази сутрин. Водещия Антон Хекимян бе поканил в студиото съоснователя на “Гражданите” Тодор Лилков и Александър Футеков, който заснема с видеорегистратор  скандално изпреварващия автомобил на 1 юли. Тримата заедно коментираха фрапиращото пътно нарушение и връзката между платформата, гражданите и Пътна полиция.

 

Случаят накратко: около обяд на 1 юли край Панчарево, по пътя за Самоков, Александър пътува с жена си и двете си деца, когато изведнъж черно BMW ги изпреварва при участък с непрекъсната линия и намалена видимост, докато отсреща идва друг автомобил. Нарушителят не спира дотук и напред продължава да прави също толкова рискови изпреварвания, застрашавайки живота на всички участници в движението.

https://grajdanite.bg

Александър споделя, че е направил проверка и е открил, че същия автомобил има и предишни пътни нарушения.

Тодор Лилков увери, че видеото е изпратено към Пътна полиция и се очаква да стартира производство. По този начин през мобилното приложение “Гражданите” са глобени над 5000 нарушители в страната. Месечният брой глоби само в София е над 100.

След въпрос на водещия, съоснователят на “Гражданите” коментира, че липсата на контрол на пътя, ограничените ресурси на институциите и пропуските в закона за административните наказания и нарушения създават чувство на безнаказаност. По тази причина България винаги е в топ 3 в ЕС по брой загинали на пътя. 90% от ПТП-тата са в следствие на човешка грешка.

Изтеглете приложението “Гражданите”📲и изпращайте сигнали📷🎥 за градски проблеми и пътни нарушения до всяка община и Пътна полиция в цялата страна:
iOS ➡http://bit.ly/CitizensAStore
Android ➡http://bit.ly/CitizensGPlay
уеб версия ➡https://grajdanite.bg

Яни Дончев

Яни Дончев

There are no comments.
View Comments (0) ...
Navigation