user

Uncategorized

Бой между пешеходец и шофьор в Бургас

Posted on .

Бой между пешеходец и шофьор в Бургас

Introduction

Зрелищна саморазправа си спретнаха пешеходец и шофьор заедно с техните спътнички.

Случката се разиграва на кръстовище в бургаския ж.к. “Изгрев”, където при ляв завой автомобил едва не удря преминаващи пешеходци. От видеото се вижда, че маркировката за пешеходна пътека е захабена или липсва изцяло, но е поставен знак, който маркира, че там има такава.

След забележка от страна на пешеходеца към шофьора, който подминава с автомобила си, вторият решава да слезе от колата и да търси саморазправа. Следва размяна на няколко реплики, която преминава в ръкопашна схватка, в което се включват възрастна жена(спътничка на шофьора) и млада жена, която пресича заедно с пешеходеца.

https://grajdanite.bg

Накрая шофьорът и възрастната жена са повалени на земята, но пешеходецът и неговата спътничка им помагат да се изправят.

Относно този казус Закона за движение по пътищата т. 3 от чл. 119 (раздел 22. Поведение на водачите към пешеходци) гласи следното:

Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

Свалете мобилното приложение “Гражданите” на https://grajdanite.bg и подавайте сигнали до пътна полиция и всяка община в България.

https://grajdanite.bg

Яни Дончев

Яни Дончев

There are no comments.
View Comments (0) ...
Navigation