user

Герои

Блъснато дете на кръстовище. Реагира ли общината?

Posted on .

Блъснато дете на кръстовище. Реагира ли общината?

Introduction

Тази статия не е поредното оплакване, че някой не си върши работата, а напротив. Пример за това как активни граждани и отговорни служители в общините могат да взаимодействат за една по-добра градска среда.

Как се решават градските проблеми, за които сигнализирате към вашата община през мобилното приложение “Гражданите”?

grajdanite app

Това е историята на Даниела, която пресича с двете си деца, когато едното дете е блъснато от кола на кръстовище, защото е тъмно и има едва 1 лампа за нощно осветление.

lights

Всяка община може да се регистрира свободно в “Гражданите” и да получава сигнали от всички граждани, които са се натъкнали на някакъв проблем в градската среда.  Един такъв сигнал е пуснат от Даниела след като детето и е блъснато от кола при пресичане на неосветено кръстовище. Сигналът е автоматично получен в общината, директно при пряко отговорния служител.

Ето и сигнала на Даниела, подаден през мобилното приложение “Гражданите”:

“Здравейте. Пиша относно осветлението в квартал Христо Смирненски/Слатина/, по точно за кръстовището на ул.Гео Милев и ул. Слатинска река. На 29.12.17г. пресичах с двете си деца на зелен светофар завиващ автомобил помете детето ми на кръстовището. Беше към 17,40ч. вече тъмно. Шофьора слезе и започна да се извинява, че не ни бил видял. Наистина на кръстовището няма никаква видимост и шофьорите… слава Богу детето е добре, защото при удара изхвърча пред автомобила, падна малко по-далече от гумите и не можа да го премаже. Там свети една единствета мижаща лампа от един уличен стълб. Шофьорите разчитат само на фаровете си, което явно не е достатъчно. Моля, ако има някаква възможност да се вземат мерки, за да се избегнат подобни инциденти. Не е достатъчно на цяло кръстовище да свети една лампа!”

Ден след подаване на сигнала служител на районната администрация в район “Слатина”, София поема сигнала директно в платформата “Гражданите”. Прави проверка и … можете да проследите решението на сигнала отдолу :)

status-solved

Браво на р-н “Слатина”, за адекватна реакция и това, че са намерили бързо решение на проблема!

Район “Слатина”, гр. София беше един от първите столични райони и въобще общини в страната, който започна да работи с “Гражданите” за приемане на сигнали за градски проблеми.

Можете да видите сигнала на Даниела в “Гражданите” тукА ако още не сте свалили приложението “Гражданите”, с което можете да подадете сигнал до всяка община и пътна полиция в цялата страна. Свалете от тук https://www.grajdanite.bg

grajdanite app

 

Тодор

Тодор

There are no comments.
View Comments (0) ...
Navigation