user

Uncategorized

Какво е новото след последната версия на приложението “Гражданите”:)

Posted on .

Какво е новото след последната версия на приложението “Гражданите”:)

Introduction

Здравейте и благодарим, че отделяте време за тази статия. След близо 5 месеца успяхме да мигрираме към нова бекенд платформа. До преди няколко дни използвахме продукт на Телерик, който те ни предоставиха напълно безплатно, за което много им благодарим, но тъй като затварят продукта се наложи да мигрираме към нещо ново и се спряхме на Sashido – български стартъп. Продуктът им е супер, подкрепяме българското и разбира се условията са такива, че може да си ги позволим.

За жалост миграцията докара леко неудобство за всички вас, защото от Телерик не ни предоставиха при миграцията вашите пароли поради възможни проблеми със сигурността. Така че, извинете ни. Налага се да смените паролата си, ако сте се регистрирали с имейл. Ако регистрацията ви е с facebook, не се налага да сменяте паролата си.

Така, и сега за новите неща:) Нека първо разгледаме тези фунциналности за всички нас гражданите:

 1. При Уеба
  1. Изцяло нов и по-интуитивен дизайн
  2. Карта – може да видите на база адрес какви сигнали има наоколо. Има и различни филтри, по които може да виждате само този вид сигнали, който ви интересува
  3. Повече видове сигнали, които може да подавате
  4. Може да си сложите прякор, който да ви излиза при подаване на сигнал
  5. Може да видите кой е подкрепил ваш сигнал (този човек трябва да си е сложил прякор, за да излезе нещо различно от “Гражданин” :) Не показваме истинското име освен ако човекът не избере да си го сложи в прякор)
 2. При Андроид
  1. Нов по-интуитивен дизайн
  2. Повече категории сигнали
  3. Може да си добавиш профилна снимка
  4. Преди и след – показва какво е било, и какво е сега
 3. За Епъл телефони – тук не бяхме пускали ъпдейт от 2 години за жалост
  1. Нов по-добър дизайн
  2. Повече категории за сигнали
  3. Възможност за слагане на адрес в “Радар”, за да получавате известия при спиране на ток/вода, затваряне на улици, ивенти които се случват около вас и други
  4. Улеснено подаване на сигнал. Взимане на EXIF информацията от снимката и автоматично въвеждането и за час/дата и адрес.
  5. Улеснено поглеждане на снимката при въвеждане на регистрационен номер на автомобил, ако сме го забравили. С един клик излиза снимката отзад и може да се зуумне да се види номера
  6. Качване на повече от един сигнал
  7. Добавяне на снимка в личния ни профил
  8. Възможност за подкрепа на сигнал и така да стане колективен
  9. Статус на сигнал и следенето му вътре в сигнала
  10. Преди и след – показва какъв бил проблемът и какво решението със снимка
  11. Писане на коментари
  12. Бутон “Кой” – добавяне на отговорна среда
  13. Таб за съобщения, където се виждат всички известия

И за трите платформи (android, web и iOS) вече се получава имейл и push известия при смяна на статус на подаден или подкрепен сигнал. Получавате известия, идващи от институциите. Малко повече за новостите за институциите отдолу. Разбира се, всеки може да контролира какви пушове получава през уеб профила си. Ако искате някаква по-специфична настройка на известията, пишете на нас.

Новостите за институциите:

Освен всички неща отгоре, които са същите и за инспекторите и кметовете ползващи “Гражданите”, има едно голямо нововъведение и то идва от самите тях, които го поискаха – модул през който пращат известия, ако предстои спиране на ток или вода, затваряне на улица или нещо друго свързано с адреса, за който отговарят. Получавате push и имейл известие на база адрес, който сте сложили в “Радар”. За пръв път институциите ще имат директен начин да ни информират за неща, които планират да се случат в нашия квартал или град. Неща които могат да повлияят на нашето ежедневие. Благодарим на Столична Община за подкрепата и партньорството.

Нотификация от институциите

И накрая. Защо го правим? Това е най-важният въпрос. Правим го за едно по-отговорно, активно и вежливо гражданско общество. И затова правим платформа, в която обществото (граждани, институции, бизнес и медии) да могат лесно да комуникират и партнират за ефективното решение на социални проблеми. Така подобряване средата за всички нас.

Колкото сме повече, толкова по-силно ще бъдем чути. Споделяйте и говорете за каузата, защото е трудно, но ако не беше, значи не си заслужава.

Направено с любов  за едно по-активно и отговорно гражданско общество.

Благодарим ви за подкрепата!

grajdanite app

There are no comments.
View Comments (0) ...
Navigation