user

Бизнес

Бизнесът поощрява активното гражданско общество

Posted on .

Бизнесът поощрява активното гражданско общество

Introduction

Още преди 2 години представители на различни фирми започнаха да използват “Гражданите” за мониторинг на фирмените автомобили в нарушение. Чрез портала за мониторинг фирмите получават известие при качено нарушение на тяхна кола в “Гражданите”. Така виждат кога, къде, какво е нарушението и дали има сигнал до Пътна Полиция за конкретното нарушение. От една страна, с това фирмите показват социалната ангажираност на компанията към културата на пътя. От друга страна, коригират поведението на служителите си в собствената си среда. И не на последно място –  лошият шофьор е лош фирмен разход – “Гражданите” им осигурява тази видимост благодарение на вас, десетките хиляди граждани, които качват пътни нарушения.

Всички хора, които използват “Гражданите”, за да подобрят заобикалящата ги среда, го правят напълно доброволно  без абсолютно никакво поощрение. Тези хора са модерните будители. Тоса са хора, които не търпят неправдата, хора, които помагат и се грижат за заобикалящата ги среда, хора които ги интересува какъв пример дават. Хора, които не биха нарушили закона и попречили на някой, за да стигнат някъде 2 минути по-бързо. Хора, които имат висок морал.

И така, искайки да поощрим и насърчим тези хора и още много други да станат активни като тях, започнахме да се срещаме с различни бизнеси и много от тях разбраха и подкрепиха нашата обща кауза  –> да заживеем в едно по-отговорно, активно и вежливо общество.

Сега бизнесът има и още един начин, чрез който може да подкрепи активното гражданско общество – чрез поощряване на хората, които отделят от времето си, за да променят положително средата, в която всички живеем.

Започваме с българската модна къща Andrews Fashion Studio, предлагаща официални, елегантни и спортно-елегантни дрехи, обувки и аксесоари с високо качество.

“Ние от Andrews/ се присъединяваме към инициативата на „Гражданите“ и приветстваме създаването на подобна платформа, която лесно, бързо и достъпно дава трибуна за общественото мнение. Активната социална отговорност трябва да бъде подкрепяна и ние вярваме, че всеки един от нас трябва да бъде истински гражданин, да спазва определени правила, да подкрепя другите, да дава предложения за разрешаване на даден проблем и да не се колебае да подава навременно сигнали за нередности в заобикалящата ни среда. Заедно можем да подобрим условията си на живот и да се превърнем в сплотено и отговорно общество, дори нещо повече – да създадем дом, в който да изповядваме истинските ценности и да ги предадем на онези, които ще следват този път в името на по-добро и спокойно бъдеще.

Екипът на Andrews/” 

Чрез “Гражданите” Andrews/ поощрява с членска карта “Privilege Club”. Тя дава 10% отстъпка в магазините Andrews/ при покупка на ненамалени стоки на всички, които са стигнали ранг в профила си “Главен секретар” или притежават “златен” талон от Пътна Полиция.

andrews-store-photo-720x478

Как да получите вашата карта с 10% отстъпка за магазините Andrews/? 

Можете да поискате вашата карта на имейл contacts@grajdanite.bg.

Как се стига до ранг “Главен секретар” в “Гражданите”?

Колкото по-активни сте в качването на пътни нарушения в “Гражданите”, толкова повече точки получавате.

Screenshot_2017-12-16-17-37-43-343_com.xevica.grajdanite

Как да се сдобиете със “златен” талон?

“Този вид документ в законовите и подзаконовите нормативни актове се нарича контролен талон „Водач на МПС без наказания“. Той се издава от Пътна полиция след изрично поискване от водача с подадено заявление и платена такса от 2 лева (без банковите комисиони). Шофьорът може да се получи златен талон само в два случая: Когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години ИЛИ Когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата за период 6 години след влизане в сила на Наредба № IЗ-2539 (тя бе обнародвана през февруари 2013 г.). Тук се включват не само нарушенията, по които има издадени актове, но и фишовете, включително електронните. Другото важно нещо е, че наложените по тях глоби трябва да са платени, за да се кандидатства за такъв контролен талон.”

"Златен" талон

“Златен” талон

Очаквайте още много изненади за активните граждани. Тези, които наистина променят към по-добре заобикалящата ни среда.

Прекрасен ден,
Екипът на “Гражданите”

 

——–

Източник: Златен талон – http://www.uab.org/

Тодор

Тодор

There are no comments.
View Comments (0) ...
Navigation