user

Uncategorized

Не се отнемат контролни точки – ГОЛЯМА възможност за Гражданите

Posted on .

Не се отнемат контролни точки – ГОЛЯМА възможност за Гражданите

Introduction

На 04.04.2017 в Държавен вестник излезе това:

“Не се отнемат контролни точки на водачите, които паркират или спират на пешеходна пътека, кръстовище или спирка от обществения транспорт.”

Преди да кажем, че липсата на контролни точки е голям минус на тази промяна искам да ви кажа колко голяма възжможност е това за опростяване и пълна дигитализация за изпращане и обработка на граждански сигнали през мобилното приложение “Гражданите” за същите гореспоменати нарушения.

В момента има наредба, която казва: “За всяко нарушение, за което се отнемат точки, се съставя  АКТ”. На акт трябва да има подпис на подателя на сигнала и нарушителя., т.е. подателят на сигнала се разкарва веднъж за подаване на писмени показания и втори път за разписване на акта в присъствието на полицай и нарушителя.

Възможността идва именно в това, че няма да се пише акт за гореспоменатите нарушения, а фиш, който не се оспорва. Няма да има нужда да се ходи до Пътна Полиция за всеки сигнал. Ще можете да направите всичко от вкъщи или офиса по имейл, дори да подпишете с електронен подпис.

В момента в София работим с тази процедура от повече от 1 година и никога не е имало по-ефективен и лесен начин за подаване и обратботка на сигнал. Сега ще се постараем да го направим и във всеки град в България.

 

Можете да помогнете това да стане по-бързо като: 1. Свалетеи си “Гражданите” на телефона 2. Пращате сигнали за гореспоменатите нарушения и 3. Разкажете на хората около вас за това, защото колкото повече хора подкрепят, толкова по-бързо ще успеем да реализираме това + обратботка на видео сигнали от видео регистратори по опростена процедура.

Очаквайте още подробности!

Благодарности и прекрасен ден,

Тодор

гражданите

 

Тодор

Тодор

Comments
 • user

  AUTHOR Joro

  Posted on 10:23 am April 6, 2017.
  Reply

  Най-после добри новини! Проблем в момента е придвижването на информация до РПУтата извън София. Сигналите са пристигнали в РПУ в Пловдив, обаче без да са прикачени сведенията, а снимките са разпечатани черно-бяло на 1/2 от лист А4. За да се придвижи сигналът, аз трябваше да разпечатам снимката и сведението и да го подпиша собственоръчно, нищо че електронното вече е подписано с електронен подпис.

  • user

   AUTHOR Тодор

   Posted on 11:07 am April 7, 2017.
   Reply

   Здравейте, Георги :)

   Как разбрахте за това? От Пловдив ли Ви се обадиха? По принцип КАТ София имат от нас както сведението, така и 2 бр. снимки на нарушението, цветни.

   Поздрави,
   Тодор

 • user

  AUTHOR Ivan

  Posted on 6:44 pm April 28, 2017.
  Reply

  Всички сигнали ли се подават до KAT и биват ли наистина глобявани шофьорите?

 • user

  AUTHOR Павел

  Posted on 10:34 pm May 30, 2017.
  Reply

  Граждани, не се занимавайте с глупости. На всеки се случва да сгреши и да наруши в даден момент. Нито ще се извинявам, нито ще се регистрирам. Защото съм толерантен. Спазвам колкото е възможно, пускам всеки, който ми е дал мигач… Проблемът с движението в София е тежък и генерален. Тежките нарушения са десетки без последствия. Ние гражданите трябва да атакуваме държавната администрация, че не си върши работата, а не да се правим на тези които не сме. В София е необходима генерална модерна промяна в организацията на трафика и светкавични пътни ремонти, а не седмици наред за една дупка…… иначе още по-зле става всеки ден……. и не забравяйте, колите са за да стигаш бързо, а не да стоиш на едно място! Никой няма смелост да сложи тази тема на масата, защото наистина е голям проблем, ГОЛЯМ и си трябва доста пот за да се сложи ред!

  • user

   AUTHOR Тодор

   Posted on 11:45 am June 6, 2017.
   Reply

   Здравейте, Павел :) Благодаря за написаното. Вярваме, че гражданите заедно с технология и в партньорство с институциите можем да променим културата на пътя. Искаме да сме част от решението на тези проблеми, за които пишете. Сигурни сме, че с помощта на гражданите ще се изградят по-бързо ефективно решения.

   Поздрави,
   Тодор

 • View Comments (6) ...
  Navigation