user

Институции

Процес изоставени автомобили (София) – актуализация

Posted on .

Процес изоставени автомобили (София) – актуализация

Introduction

Здравейте Граждани:)

В този пост ще опиша какво се случва с процеса за изоставените автомобили в град София. Мина над половин година откакто описахме процеса в статията “Изоставени автомобили в София – нов, отворен процес“.

За този период имахме срещи с райони Лозенец, Младост, Слатина, Витоша, Красно Село, Овча Купел, Триадица, Изгрев и Люлин. Писахме също до райони Връбница, Студентски, Оборище, Подуяне, Надежда, но все още очакваме среща с тях.

Това, което се случи е, че документът, който направихме за изоставените коли за цяла София, видяхме не заработи както всички искахме.  Този документ трябваше да се обработва от човек в централата на инспектората, откъдето трябваше да препраща сигналите до районите, за да отидат и да стикират автомобилите. Не се получи! Тогава решихме да слезем едно ниво и да се свържем с отделните райони. Започнахме с тези, за които имахме най-много сигнали и им изпратихме по един имейл за среща. Така направихме отделни таблици за всеки район:

 1. Младост – имаше смяна на кмета. Трябваше да отидем и да и разкажем как работехме. Инспекторът там заработи много добре. Екипираха го с таблет и това повиши ефективността в работата.
 2. Красно Село – работим много добре. На г-н Христов – главен инспектор му сложиха мобилен интернет и той работейки с телефона си опростява работата.
 3. Витоша – също работим много добре с Ани Гиновска и Кънчо Кънев.
 4. Лозенец – тук благодарим на Цветелина Недева и Недялка Тодоранова.
 5. Слатина – благодарности на Даниела Тодорова. Тук имаме списъка с ъпдейти и ще ги добавим скоро
 6. Люлин – част от колите са премахнати, но трябва да се чуваме по-често с Тони Иванов, за да сподели какви са статусите за останалите.
 7. Изгрев – имаме тяхното одобрение. Намалява снега и започваме ударно.
 8. Триaдица – започнахме преди коледа.
 9. Овча Купел – продължаваме разговорите.
 10. Студентски – от Февруари 2017
 11. Илинден – от началото на Април 2017

Всички снимки за останалите райони отиват в централната таблица, която отива в централата на столичен инспекторат за разпределяне по райони. За жалост, резултатие са епизодични и не сме получили все още обяснение защо става така. Ще се борим да се видим с всичките останали районни кметове, за да им улесним работата по сигналите за изоставени автомобили и да изчистим града заедно.

Това, което следва е да направим Гражданите още по-добър продукт и да опростим още повече работата за проблемът с изоставените коли на инспекторите, районите и гражданите. Технологиите може да са от огромна полза за хората в районите администрации. Те ще им позволят да намалят рутинната административна работа и ще им освободят време да работят по истинските проблеми. Ще им улеснят комуникацията с гражданите и ще може лесно да се види къде, какво се върши добре и къде трябва да се инвестира, за да се подобрят нещата. Технологиите ще дадат възможност и на гражданите да комуникират по-отворени с институциите, за да променят положително средата, в която живеем.

Искаме да благодарим на инспекторите по райони, защото оценяваме усилията и желанието им за актуализиране и модернизация на стари процеси и излишна административна работа, които пречат всички да живеем в по-красив град. Благодарим и на кметовете, които ни отделиха време и дадоха шанс на една иновация като “Гражданите”. Най-вече искаме да благодарим на вас – десетки хиляди хора, които искат да помогнат за подобряване средата на живот в прекрасната ни България.

Хубав уикенд,
Стоян

 

Comments
 • user

  AUTHOR Николай

  Posted on 4:40 pm January 29, 2017.
  Reply

  Здравейте, не мога да кача снимка в приложението. След като форматирам снимката, не виждам бутон за качване. Можете ли да ме упътите как да кача?

  Поздрави,

  Николай

  • user

   AUTHOR Стоян

   Posted on 5:47 pm January 31, 2017.
   Reply

   Здравейте Николай,

   Опитайте да качите снимката от Галерия или да я заснемете през апа. Какъв телефон с кой вид и версия на операционната система сте?

   Хубава вечер,
   Стоян

 • user

  AUTHOR Владимир

  Posted on 1:34 pm April 27, 2017.
  Reply

  Трябва да се намери начин да притиснем администрацията да си изпълнява задълженията и да ги изпълнява в срок, а не да им се молите да си свършат работата.
  Четох, че кмета на Оборище не му се занимавало и не обработвал сигналите ?!? WTF ?!? Няма ли начин да му се потърси отговорност на този човек ? Защо трябва да му се молите.

  • user

   AUTHOR Тодор

   Posted on 1:47 pm April 28, 2017.
   Reply

   Здравейте, Владимир :) В процедура са. Започнахме с изоставени автомобили на ул. “Султан тепе” пред испанската гимназия. Тези дни пратиха официално писмо, подписано от кмета на “Оборище”. Къде прочетохте, че не му се занимава?

   Поздрави,
   Тодор

 • View Comments (4) ...
  Navigation