user

Гражданите

Антипаркинг колчета за по-достъпни тротоари!

Posted on .

Антипаркинг колчета за по-достъпни тротоари!

Introduction

Здравейте,

От тази статия ще се информирате каква е процедурата за поставяне на антипаркинг колчета. Искам да благодаря на Цветелина Данаилова – връзки с обществеността СО район “Лозенец” и главен секретар в “Гражданите” :) за предоставената ни информация по процеса.

главен секретар

За поставяне на стандартни стационарни антипаркинг стълбчета на прилежащ тротоар пред кооперация, за предотвратяване на неправилно паркиране, от живущите за тяхна сметка,  е необходимо да бъдат предоставени в Дирекция „Транспортна инфраструктура” – отдел „Организация и безопасност на движението” на Столична Община (ул. „Будапеща” 17, ет. 7), следните документи:

 1. Заявление
 2. Копие от протокола на общото събрание на етажната собственост, в който изрично е упоменато съгласието на мнозинството за поставяне на  стандартни стационарниантипаркинг стълбчета на прилежащ тротоар пред кооперация , за тяхна сметка, придружен с техните оригинални подписи.
 3. Схема, на която да са обозначени местата на стандартни стационарни антипаркинг стълбчета на прилежащ тротоар пред кооперацията /на разстояние 1,5 м. едно от друго/, както и съществуващата ситуация /дървета, стълбове и т.н/, широчината на тротоара, широчината на пътното платно, широчината на фасадата на сградата /двора/, откъм улицата /улиците, ако парцела е ъглов/, както и двете най-близки пресечки, за да стане ясно къде точно се намира посочения обект.
 4. Схемата се съгласува в Дирекция „Транспортна инфраструктура” – отдел „Организация и безопасност на движението” на Столична община, като се заплаща административна такса от 30 лв.
 5. Съгласуваната в Дирекция „Транспортна инфраструктура” – отдел „Организация и безопасност на движението” на Столична община се съгласува и от отдел „Пътна полиция” при СДВР на ул. „Лъчезар Станчев” 4.
 6. След двете съгласувания, живущите имат право да закупят и монтират стандартни стационарни антипаркинг стълбчета на прилежащ тротоара пред кооперацията си.

 

Горното може да го намерите и на сайта на Столичен инспекторат ето ТУК

Благодарим ви за подкрепата и бъдете активни, и при въпроси сме на линия на contacts@grajdanite.bg или в коментаторската секция отдолу.

 

 

 

Comments
 • user

  AUTHOR Добрин

  Posted on 7:36 am June 2, 2016.
  Reply

  Чудесно! Имате ли информация за ценообразуването? На брой колчета ли се таксува? Имате ли представа “колко върви” едно колче? :)

  Мерси предварително

  • user

   AUTHOR Стоян

   Posted on 7:49 am June 9, 2016.
   Reply

   Здравейте Добрин,

   Благодарим ви, че сте отделил време да прочетете написаното от нас.
   Извинете ни за бавния отговор.
   Цената е на брой колче, но за жалост не знаем колко струва едно:(

   Поздрави,
   Стоян

 • user

  AUTHOR Маруш

  Posted on 1:09 pm July 11, 2016.
  Reply

  Поздравления за статията – много е полезна. Но от друга страна това е толкова голяма бюрокрация, че ако някой го е направил или направи, аз ще бъда шокиран.

  • user

   AUTHOR Стоян

   Posted on 6:12 am July 12, 2016.
   Reply

   Здравейте Маруш,

   Благодарим ви за отделеното време в четене на статията.
   Наистина е тромава процедурата, но поне я има:) Нека заедно покажем и кажем, че стрябва да е по-лесна и достъпна. Ще го постигнем.
   Колкото сме повече, толкова по-силно ще ни чуят.

   Успешен ден,
   Стоян

 • user

  AUTHOR Димитров

  Posted on 7:23 pm October 13, 2016.
  Reply

  Благодаря за полезната информация. Предполагам, че за Варна процедурата е горе-долу същата. Понеже в информацията се споменава кооперация, се чудех дали това важи и за тротоарите пред къщите. Готов съм да премина през тежката бюрокрация и да си платя колчетата, но да вървя по тротоара За съжаление много от шофьорите наглеят и се позовават на някакъв техен любим текст който им позволявал да спирали на тротоара ако имало оставено разстояние. Всеки ден се разправям с такива пред къщата ми.

  • user

   AUTHOR Стоян

   Posted on 1:03 pm October 15, 2016.
   Reply

   Здравейте отново:)

   Би трябвало за Варна да е същата и за пред къща с един собственик да няма промяна. Проверете в районната администрация и ни пишете, за да знаят повече варненци каква е процедурата.

   Успешен уикенд,
   Стоян

 • View Comments (6) ...
  Navigation