user

Гражданите

Промените в Закона

Posted on .

Промените в Закона

Introduction

“Всяко нарушение, което не е свързано с измерване на скорост или злоупотреба с алкохол, може да се докаже със свидетели.” – шефът на “Пътна полиция” комисар Бойко Рановски.

Горното изречение беше казано в контекста на каращите в насрещното по магистралите, но важи в пълна сила зa сигналите, изпращани от вас гражданите през мобилното приложение “Гражданите” до Пътна Полиция. Попълнено сведение от свидетел (снимал) плюс снимката би трябвало да са достатъчно доказателство пред съда за налагане глоба на нарушител. При наличие на втори свидетел би трябвало да е с огромна доказателствена стойност.

В насрещното на магистрала

Опасно шофиране в насрещното на магистрала

Тази седмица депутатите приеха на първо четене промени в Наказателния кодекс и пътния закон. Част от промените влкючват затвор за каране с над 60 км/ч над ограниченията, сваляне на табелите на колите, ако шофьорът е без книжка или пиян, при отказ на дрегер Пътна Полиция няма да ви пуска да продължите…

От нас само браво. Всички вие, които активно снимате и показвате ежедневните многобройни нарушения през приложението и през други канали, бяхте чути. Не са напразни всекидневните ви усилия.

Горното е много хубаво, но един въпрос ме тревожи и той е как ще се прилагат тези глоби и наказания, за да е още по-голяма възпиращата сила на горните промени. В момента има наказания, но над 60 процента от нарушителите се крият и чакат да изтече 2 годишния давностен период на глобата. Бях приятно изненадан, че има предложения и в тази насока. Господин Рановски предлага да има специални принтери във всяка патрулираща кола, чрез които да се издават актове веднага на спрените шофоьри, които се крият и чакат да изтече давностния срок.

Нека завършим с три предложения от Гражданите

  1. Да се даде възможност за плащане веднага. Всяка патрулираща кола има таблет с интернет връзка. Да се сложи по едно устройство тип Square или ПОС терминал, за да може да се плаща глобата на момента с предвидените 50 процента отстъпка.Пътна Полиция Таблет
  2. Промяна в закона за адресната регистрация. Защо го предлагаме? Много хора не могат да бъдат издирени и така остават безнаказани. Адресната им регистрация е невярна и полицията не може да им връчи призовките. Не могат ли да бъдат намерени два пъти на даден адрес, призовките да се считат за връчени автоматично.
  3. Неплатените глоби да се начисляват към данъците и с лихви. Само така ще се премахне чувството за безнаказаност.

Благодарим ви за подкрепата. Бавно, но сигурно нещата започват да се подобряват. Бъдете активни, будни граждани и не подминавайте с наведена глава нередностите случващи се около вас, защото ако някой тормози съседа ви, рано или късно ще почука и на вашата врата.

гражданите

За горното използвахме:

http://infobulgaria.info/news.php?itm=25203

http://goo.gl/ese6To

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5342159

http://www.desant.net/show-news/32965/

There are no comments.
View Comments (0) ...
Navigation