user

Пътна Полиция

Как се свързахме с г-н Костов – Главен Секретар на МВР

Posted on .

Как се свързахме с г-н Костов – Главен Секретар на МВР

Introduction

Да продължим темата за това как стигнахме до разговор с г-н Костов и среща с г-н Терзийски (директор на Главна дирекция “Национална полиция”) и г-н Рановски (началникът на отдел “Пътна полиция” при ГД “Национална полиция”).

Това, което започнахме да правим в началото със снимките, изпратени от вас, беше да ги препращаме до официалните имейл адреси за сигнали на регионалните дирекции на МВР. Няколко седмици препращахме сигналите без никаква обратна връзка. Тъй като снимките ставаха повече и повече, и може би им задръствахме пощите :) получихме ето този имейл от г-жа Рандева от ОДМВР Бургас.

 

имейл г-жа Рандева

Имейл от г-жа Рандева

Обадих се на номера, изписан до името, и се оказа, че г-жа Цветелина Рандева е една много дейна и мила жена, която е готова да помогне само и само да се подобри културата на пътя. Тя и  служителите на Пътна Полиция Бургас са ежедневни свидетели на абсурдите, случващи се по нашите пътища. Поговорихме и тя каза следното:

Защо не се обадите на г-н Георги Костов? Ако той  ви подкрепи, няма да е необходимо да говорите с всяко районно поделение в страната поотделно. Би могло да се спусне от централата, че имате подкрепа в това, което правите.“

Даде ми номера на господина, чието име на мен нищо не ми говореше :) Преди да му се обадя, като повечето хора израстнали в ерата на интернета, го гугълнах. Видях този човек кой е, какъв отговорен поста заема в държавата  – главен секретар, което значи  оперативен ръководител на МВР, и се усмихнах. Звъннах и за мое най-голямо учудване той вдигна телефона. Представих се накратко и споделих защо се обаждам. За още по-голямо учудване г-н Костов отговори много позитивно, че ще е хубаво да се видим и да обсъдим той как може да ни помогне. За най-голямо съжаление след още няколко разговора стана ясно, че за да се видим ще трябва да почакаме, тъй като той е един от най-заетите хора в държавата. Предложи ни да не отлагаме повече, а да се срещнем направо с г-н Терзийски и г-н Рановски.

г-н терзийски директор национална полиция

г-н Христо Терзийски и г-н Георги Костов

Уговорихме среща и се видяхме в сградата на национална полиция на адрес бул. Александър Малинов №1. От видяното и чутото по време на разговора можем само да благодарим на тези двама господа, които ни подкрепиха и изявиха желание да работим заедно.

Видяхме, че има хора по държавните институции, които работят усилено, искат да подобрят нещата и са отворени към промени. Ние гражданите трябва да разберем, че подходим ли градивно, позитивно и креативно можем да постигнем много.

Бойко Рановски Пътна Полиция

г-н Бойко Рановски

Създадохме едно приложение, което вие гражданите подкрепихте и благодарение на тази подкрепа успяхме да се срещнем с всички тези хора на високи позиции. Създавайте, градете, стартирайте нови инициативи, бизнеси, начинания…. Бъдете активни и отворени в търсене на подкрепа и нещата ще се случат.

Благодаря ви за времето, отделено в четене на този блог, и че сте един/а от нас – Гражданите. Вярваме, че заедно ще подобрим трайно културата на пътя. Няма да е лесно, но ако беше, значи не си заслужава!
Очаквайте блог поста ни “Как успяхме да опростим процеса с Пътна Полиция София”.

Снимките са взети от:

 1. http://bit.ly/1J2MGVi
 2. http://bit.ly/1J2MKEw
 3. http://bit.ly/1QDVsMb
Comments
 • user

  AUTHOR пурко

  Posted on 4:30 pm December 22, 2015.
  Reply

  И като се свързахте какво стана?

  • user

   AUTHOR Стоян

   Posted on 6:39 pm December 22, 2015.
   Reply

   Благодарим ви за въпроса и че сте прочели блога. Г-н Костов ни свърза с г-н Терзийски и г-н Рановски. След срещата ни с тях получихме подкрепата им да оптимизираме още процеса с подаването на сигнал до Пътна Полиция. За София прогреса е огромен, но за останалите градове ще е видим след няколко месеца. Надявам се да отговорих на въпроса ви. Стоян

 • View Comments (2) ...
  Navigation